vegansk coleslaw med mynta

En grej som jag skulle vilja bli bättre på är att laga mat mer efter säsong. Just nu är ju vi här uppe i norr inne i en årstid då det inte finns så mycket färska närproducerade vegetabiliska livsmedel att få tag på. Men vitkål finns, och förutom att det är nyttigt brukar det också vara relativt billigt. Den här veganiserade coleslaw-salladen fick jag receptet till av en granne. Den innehåller visserligen ytterligare två färskvaror - äpple och mynta, men huvudingrediensen är i vart fall vitkål. Jag tycker att den är enkel och himla god och passar bra till många sorters huvudrätter. 
 
P6180613
 
Du behöver
1 grönt äpple, typ granny smith, skalat
ca 1/4 av ett normalstort vitkålshuvud
en kruka/ett knippe färsk mynta
1-2 nävar rostade valnötter
olivolja
äppelcidervinäger
salt och peppar
 
Gör såhär
Strimla vitkålen och det skalade äpplet och lägg i en skål. Bryt ner de rostade valnötterna i så stora bitar som du föredrar. Hacka eller strimla myntan fint och lägg i skålen med kålen. Vispa samman olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar i en skål. Jag har inga exakta mått på de här ingredienserna utan man får justera lite efter tycke och smak. Blanda samman alla ingredienser så att kålen och äpplet blir helt marinerade i vinägretten. Ät! 
 
1 kommentar
Linn

Så gott det ser ut. Har aldrig riktigt tänkt på att ha mynta i coleslaw, men det är ju en jättebra idé. Måste testa ditt recept!

Svar: Ja gör det, det blir jättegott :)
lisamariesvarld.blogg.se