det som händer just nu

Mot slutet av ledigheten gjorde vi ett ryck. Framkallade, eller printade heter det väl nu för tiden, den sedan länge valde bilden. Jag köpte 35 frimärken, inte i kartform utan styckvis, allt för att jag ville ha en fjäril som motiv istället för de som erbjöds i flerpack. Kassören rullade omsorgsfullt ihop remsan åt mig, frågade om jag ville kontrollräkna. Det ville jag inte, men så snart jag betalat tappade jag taget om rullen och vips var den en enda lång remsa igen i alla fall. Sen skrev vi med våra fula kråkfötter 35 gånger, fast K var den som böjde ryggen över de flesta korten.
 
P1010105 P1020126 P1020132
Igår var det söndag och vi kastade ut granen. Jag ville så gärna att den skulle stå fin till tjugonda knut, men den orkade helt enkelt inte. Kvällen innan viskade jag det till K i köket. På söndagsmorgonen klädde jag skamset av den och tusen barr täckte golvet vid mina fötter. Sedan tog jag en promenad upp till utsiktsplatsen vid slottet och när jag kom hem var den borta. Kvar var bara några nävar barr och en stump av stammen som vilar i mörkret på vinden i väntan på nästa liv. 
P1070026 P1070049 Men de väldoftande vita har vi kvar i alla fall. Så fort jag får chansen är jag där och begraver näsan. Och i frysen finns ännu saffransbullar. Igår åt jag sex stycken medan jag tittade på The Crown, mer fascinerad av det brittiska kungahuset än jag vill erkänna. P1070009
1 kommentar
Marcus Woxther

så fin blogg :)

Svar: Tack! :)
lisamariesvarld.blogg.se