rosa tulpaner, hur det går med fastan samt en eftermiddagsfika utan tillsatt socker

Det går ganska bra med fastan. I alla fall på sockerfronten. Jag har tyvärr avvikit från mina veganska principer flertalet gånger och smällt i mig en massa ost och det är jag förstås mindre nöjd med. Men men, nya tag. Tillsatt socker har jag i alla fall lyckats hålla mig ifrån, möjligen med undantag för i fredags då jag var på Yasuragi och inte kontrollerade vad det var i allting i jag åt. Men sötsuget på eftermiddagarna när energin är låg är inte att leka med alla gånger. 
 
Häromdagen när jag hade just ett sånt sötsug kom jag på att det var länge sen jag åt chiapudding och att jag kunde försöka mig på en osötad variant av det. Det blev bra. Jag gjorde den på en del mandelmjölk på orostade mandlar och två delar krämig kokosmjölk, rivet citronskal och mortlade kardemummakärnor. Sen rotade jag fram gamla körsbär i frysen och kokade upp dem i lite vatten. Jag vet ju att bär är söta men jag blev ändå förvånade över hur söta körsbäraren var bara i sig själva efter lite uppvärmning. Jag serverade chiapuddingen med rostade mandlar, quinoapuffar och körsbärskompotten. 
 
Och just det. Jag hittade så vackra tulpaner häromveckan. Rosa dubbla näckrosliknande. Tyvärr är de alla överblommade nu och får nog åka i soporna idag, men såhär såg de ut tidigare i veckan. 
 
P2210049
P2210056
P2200011
1 kommentar
Ellen

åh, vilka tjusiga tulpaner! och chiapuddingen ser himla god ut. jag är helt ny på det här med chiapudding så försöker fortfarande hitta det ultimata receptet för god frukost, hehe!

Svar: Ja eller hur! Chiapudding är lite överhypat kan jag tycka, men gott ibland :) Man får prova sig fram lite tills man hittar sin favorit, men jag tycker att en kombo av fet kokosmjölk och en magrare mjölk är bäst :)
lisamariesvarld.blogg.se