fettisdag, fastlagsbulle och fasta

I år har semlan, eller fastlagsbulle som det väl egentligen heter, en lite tydligare och större innebörd för mig än den vanligtvis har. Jag har nämligen bestämt mig för att  följa den kristna fastan före påsk som börjar dagen efter fettisdagen, dvs. imorgon den 14 februari. Fastan pågår sedan i 40 dagar och avslutas på påskafton som i år infaller den 31 mars. Eftersom en viktig del av tanken med fasta är att avstå från något som är viktigt för en så måste ju inte fasta nödvändigtvis handla om mat eller dryck. Jag har  valt följande fasteområden.
 
P2280362
 
Socker
Jag kommer att försöka avstå från tillsatt socker i alla former, oavsett om det gäller godis, bröd, mat eller något annat. Jag kommer dock äta att frukt och annat som är sött "i sig". Det kommer att bli en utmaning nog. Jag vet inte om jag någonsin avstått från tillsatt socker så länge som 40 dagar. 
 
Jag kommer också att ta nya tag i min vegoambitioner. Även om jag för det mesta äter helt växtbaserat så händer det fortfarande att jag fuskar och äter ägg eller mejeriprodukter. På sista tiden har det tyvärr blivit en del fuskande, framför allt i form av komjölksost, men nu blir det alltså andra bullar. 
 
Facebook, instagram och pinterest
Det här tror jag, om möjligt, kan bli ännu svårare än att avstå från socker. Min plan är att radera aktuella appar från telefonen för att på så vis göra frestelsen lite mindre. Hur jag ska göra med bloglovin har jag inte riktigt bestämt ännu, men min egen blogg kommer jag i alla fall att underhålla som vanligt. 
 
Vad tänker ni om fasta? Bra eller dåligt? Hur bör man gå tillväga om man nu ska fasta? Ska ni fasta? I så fall från vad? 
 
 
0 kommentarer