det är Robin Hood jag vill ha!

Om exakt 6 månader drar vi äntligen till Gotland och medeltidsveckan igen. I år ska jag vara Robin Hood, det har jag bestämt sedan länge. Men för att vara Robin behöver man vissa attiraljer, så för ett par veckor sedan var jag min mammas plågoande i en hel helg. Jag kan inte sy för fem öre, men min mamma är väldigt duktig även om hon inte längre tycker att det är ett dugg roligt. Många timmar höll vi på och många var de gånger som mamma förfasade sig över avsaknaden av mönster och över alla kilar som skulle sys i. Men visst lön för mödan fick vi i alla fall för nu börjar en underskjorta och kjortel ta form.
 
Mycket jobb återstår förstås, däribland fållning, vilket jag har tänkt göra för hand med vaxad lintråd. Men det reder sig nog. Visst är färgen fin och Robin Hoodig? Nästa steg när kjortan och kjorteln är klar tror jag blir ett försök till en egen bycocket, alltså en klassisk jägarhatt. Apropå hatt så var jag säker på att Disney-Robins hatt är mörkare än hans övriga klädsel, men det var tvärtom. Min hatt får nog i alla fall bli mörkt olivgrön. Vad tror ni om det? 
 
P2030059
1 kommentar
Alicia

MEEN så fantastiskt! Håller verkligen med om färgen - oändligt vacker! Och vilket roligt projekt, förfasningar eller ej ;) Jag blir suuuperinspirerad!