tre fredagstips: en maträtt, en musiker och en app

Hej hej. Hur lever livet med er såhär i slutet av september? Jag njuter för fullt av krispig höstluft, höstregn och guldgul höstsol om vartannat. Idag tänkte jag dela med mig av tre bra grejer som på ett eller annat sätt upplevt på sistone. Håll till godo!
 
En maträtt
Vi lagade den här grytan från 101 cookbook igen häromdagen, den var till och med ännu godare än jag mindes. Den passar när det är lite ruggigt ute tycker jag, och så är den ett perfekt sätt att använda upp gammal bröd på. 
P9190025
 
En musiker
Förra fredagen var jag på konsert i Gävle konserthus med mamma. Gävles egen symfoniorkester spelade och hade dessutom bjudit in en gästartist: Nemanja Radulovic. Alltså jag säger bara det, om Näcken finns i verkligheten så har jag nu både hört och sett honom spela. Vilken musiker, vilken utstrålning! Förutom att man försåts kan lyssna på honom på spotify så kan kan se massor av klipp med honom på youtube, t.ex. det här.  
 
En app
För ett tag sedan tipsade en vän mig om Headspace som är en slags prenumenationstjänst med meditions- och mindfulnessövningar. Jag var lite skeptiskt inställd i början men efter de första 10 dagarna (som är gratis) var jag helt såld och valde att fortsätta genom att köpa en prenumenation. Jag använder deras mobilapp eftersom man då lätt kan göra de dagliga övningarna även om man inte är hemma. Jag tycker att "berättarrösten" är så himla motiverande och avslappnande och att de metaforer som används för att förklara olika tankesätt är väldigt hjälpsamma och pedagogiska. När man har genomfört grunden, som är 30 dagar, kan man välja mellan olika "paket" som alla är inriktade på olika saker. Jag har t.ex. genomfört ett paket som är inriktat på oro. Allt sånt här förändringsarbete tar ju väldigt lång tid, men jag tycker ändå att jag redan känner mig en aning hjälpt av att ha börjat jobba mot att kunna förhålla mig till oro på ett annat sätt än tidigare. 
0 kommentarer