tre fredagstips: en maträtt, en musiker och en app

Hej hej. Hur lever livet med er såhär i slutet av september? Jag njuter för fullt av krispig höstluft, höstregn och guldgul höstsol om vartannat. Idag tänkte jag dela med mig av tre bra grejer som på ett eller annat sätt upplevt på sistone. Håll till godo!
 
En maträtt
Vi lagade den här grytan från 101 cookbook igen häromdagen, den var till och med ännu godare än jag mindes. Den passar när det är lite ruggigt ute tycker jag, och så är den ett perfekt sätt att använda upp gammal bröd på. 
P9190025
 
En musiker
Förra fredagen var jag på konsert i Gävle konserthus med mamma. Gävles egen symfoniorkester spelade och hade dessutom bjudit in en gästartist: Nemanja Radulovic. Alltså jag säger bara det, om Näcken finns i verkligheten så har jag nu både hört och sett honom spela. Vilken musiker, vilken utstrålning! Förutom att man försåts kan lyssna på honom på spotify så kan kan se massor av klipp med honom på youtube, t.ex. det här.  
 
En app
För ett tag sedan tipsade en vän mig om Headspace som är en slags prenumenationstjänst med meditions- och mindfulnessövningar. Jag var lite skeptiskt inställd i början men efter de första 10 dagarna (som är gratis) var jag helt såld och valde att fortsätta genom att köpa en prenumenation. Jag använder deras mobilapp eftersom man då lätt kan göra de dagliga övningarna även om man inte är hemma. Jag tycker att "berättarrösten" är så himla motiverande och avslappnande och att de metaforer som används för att förklara olika tankesätt är väldigt hjälpsamma och pedagogiska. När man har genomfört grunden, som är 30 dagar, kan man välja mellan olika "paket" som alla är inriktade på olika saker. Jag har t.ex. genomfört ett paket som är inriktat på oro. Allt sånt här förändringsarbete tar ju väldigt lång tid, men jag tycker ändå att jag redan känner mig en aning hjälpt av att ha börjat jobba mot att kunna förhålla mig till oro på ett annat sätt än tidigare. 
0 kommentarer

Österlen

I augusti, efter några lugna lediga dagar hemma men innan bröllopet, for jag och K söderut. Vårt första stopp var inte Halmstad i vanlig ordning, utan Österlen. Ett av ställena vi ville till var Brösarps backar, och lägligt nog ligger ju det på vägen till Simrishamn (där vi bodde) när man kommer norrifrån. P8160030 Det här landskapet är så magiskt tycker jag. Alltid när jag är jag är på platser av det här slaget får jag så mycket sagofantasier i huvudet, det är som att jag befinner mig i Sagan om ringen eller Narnia typ. P8160023 P8160040
När vi sett oss mätta på sagolandskapet for vi vidare till vårt boende i Simrishamn, närmare bestämt Apotekarns B&B. Ett ganska enkelt men fräscht boende, med en mysig frukostsal där fönstren bl.a. vette ut mot innergården. 
P8160086
P8160076 P8160081Simrishamn var en gullig liten stad med många fina gamla hus. Stort plus också för att många av elskåpen vi såg där hade fått vackra motiv. Jag gillade t.ex. det här med fiskar. P8160098Och så träffade vi en mycket trevlig röd katt (obs för elskåp som inte fått en makeover än). P8160093 Hej. P8160097 Sensommarblommorna blommade på gatorna. P8160091 Och jag hittade en fantastisk turkos dörr. P8160102 Och så var vi då alltså också till Kiviks musteri. Jag romantiserar äppelmustindustrin sjukt mycket, så det var spännande att vara där och titta på gamla bilder, se äppelträd, fantisera om drömhuset som hörde till fabriken och handla finflaskor i fabriksbutiken. P8170112 P8170114
Vi tillbringade även ett antal timmar i Stenshuvuds nationalpark, men därifrån har jag inga bilder värda att visa :p Klart slut från Österlensemestern.
0 kommentarer

ringmärkt

Ja, så var vi alltså ringmärkta, K och jag. Nu sitter vi här med en lägenhet full av blommor, skrivna hälsningar och minnen från en fantastisk dag omgivna av familj och vänner. Många gånger under det gångna året har vi beklagat oss för varandra över vad vi dragit till med och suckat över att vi inte bara rymt iväg och "fått det överstökat". Men nu känns det faktiskt som att det var mödan värt allting. Det kommer förstås en massa bilder så småningom, när vår fotograf har levererat sina bilder. Men för nu får det vara bra såhär. Min ring är gjord av Josephine RyanMirieldesign och min bukett är gjord av Monika Ågren. 
P9030185
P9030196
P9030182
2 kommentarer