en skiftning

För två helger sedan blev det oktober, och nu känner till och med en inbiten sensommarälskare som jag att vi är inne i en ny årstid. Någonting har skiftat i luften och plötsligt är allt gult och rött och brandgult. Så vad har hänt här sedan sist? 
 
Vår årliga slottsutflykt har gått av stapeln. Den här gången blev det Kina slott på Djurgården. Vi var där näst sista helgen i september och redan då låg ju faktiskt ganska många gula löv på marken. 
På Djurgården fanns vackra hus och Narniaskogar. P9230052 P9230049 P9230088 P9230085 Och så gänget samlat utanför en av paviljongerna till slottet. Den där de tydligen åt. Man fick inte gå in men man såg genom fönstren att där fanns runda hål i golvet som ställningar med mat kom upp igenom. Så himla knasigt och smart på samma gång. P9230079 Kina slott var dock lite av en besvikelse. Jag hade ganska höga förväntningar i och för sig, det är farligt. Men det var intressant att lära sig lite om den Kina-romantisering som rådde i Sverige när slottet byggdes. Och där fanns fina golv. Älskar fina golv. P9230069 Innan slottsutflykten hade vi förresten ätit brunch hemma hos F och C. De hade en så himla mysig lägenhet med den här utsikten från sitt köksfönster. P9230034 Förra helgen var jag och K i Gävle hos mina föräldrar. Åt på finrestaurang med mamma och pappa som tack till dem för all hjälp med bröllopet, och dagen efter åt vi middag hos vänner. Nu blommar förresten jättedahlian som jag hade velat ha i min brudbukett. Den är verkligen gigantisk. PA070005 Och mammas och pappas gård står även den i höstskrud. PA080009 Och den här helgen vilar jag mest, för igår drog jag ut en visdomstand. Det gick så himla mycket snabbare och lättare än vad jag föreställt mig i mina skräckfantasier. Min tandläkare är helt enkelt grym. Nu har jag inte ont längre, däremot fantiserar jag om vad jag ska äta när jag kan tugga ordentligt igen :p Vad gör ni såhär i mitten av oktober?
0 kommentarer