två texter, två lägenheter och två instagramtips

Ibland är det lätt att glömma hur väldigt mycket kloka och vettiga röster det finns som faktiskt också bryr sig om och tar sig tid att göra sig hörda. På sistone har jag läst texter skrivna av två sådana röster. 
Underbara Claras krönika Välkommen till vår värld, män!  och Tanja Suhininas text Rånkultur.  Tänkvärda och bra båda två, i kölvattnet av metoo-kampanjens alla väckta tankar och känslor. 
 
Just nu ligger det två så himla fina lägenheter ute till salu i Uppsala. Den ena är den här, och den var vi faktiskt och tittade på för några veckor sedan, men av olika anledningar kom vi fram till att den inte var för oss. Säljs av Bjurfors och bilden är deras. 
Den andra är den härTycker att det här köket är så fantastiskt fint med de gamla bevarande detaljerna blandat med nytt, och så William Morris-tapeten. Säljs av Länsförsäkringar fastighetsförmedling och bilderna är deras.
 
Via Miss Moss (som för övrigt visar väldigt mycket fint) upptäckte jag häromdagen Alexey Kondakovs fantastiska instagramkonto där han visar upp sina alster i form av klassiska konstverk inklippta i moderna fotografier. 
 

and where you prefer to read? #alexeykondakov #modernart #fineart #digitalart #digitalartist

Ett inlägg delat av Alexey Kondakov (@alksko) Jun 12, 2017 kl. 7:23 PDT

 
Och så instagramkontot sarperduman. En man som spelar piano med och för en av sina fantastiska katter. Need I say more? Han har också en insamlingssida till stöd för hemlösa katter i Istanbul som man kan spana in och donera på här.  Är det förresten någon som vet vilket stycke han spelar i klippet nedan? Så himla vackert. 
 
 

Ett inlägg delat av Sarper Duman (@sarperduman)Okt 1, 2017 kl. 1:51 PDT

0 kommentarer