växterna jag samlat på mig, samt lite om balkongen

Under våren har jag förstås samlat på mig en del nya växter, både till balkongen och till fönsterbläcken. 
 
Medan det ännu var tidig vår och jag hade gula piontulpaner på vardagsrumsbordet samlade jag lite nykomlingar där. Två pelargoner och en vippjasmin vi fick av ett par kompisar. Båda pelargonerna är doftsorter, den ena en "vanlig" dr Westerlunds som jag hoppas kunna stamma upp så här (ok overkligt mål, men drömma kan man ju) och en tomentosum. Tomentosumen doftar pepparmint och har helt otroligt sköna, ludna blad. Den gillar skugga också, så den bor i ett mina mindre ljusa fönster. P4090024
Och apropå pelargoner så har vi också varit på Ulriksdal och spanat in det här havet av pelargoner. Köpte ingen dock. Har ju redan fullt i fönstren. P5210172 Där fanns även annat ljuvligt vårigt. P5210156 Och de här söta barrväxterna som jag inte ville sluta klappa. P5210161 Klorofyll. Mmm. P5210163 Och hem kom vi med det här. En ohyggligt dyr grön kruka som vi båda ville ha samt lite grönt till balkongen. P5210174 Däribland en hallonbuske! Egentligen är Uppsala en zon för långt norrut, men vi har söderläge på balkongen och dessutom är vi precis på gränsen till en varmare zon. Hoppas hoppas. Såhär såg den ut för bara någon vecka sedan. P6010437 Och här har vi grönkrukan i egen hög krukperson. Med en liten chiliplanta i. Bredvid skymtar en snackgurka. P6010436 Det var det för nu. Hej svejs!
2 kommentarer
Alicia

IIRGGH blir helt vild av det här inlägget och alla bilderna och inte minst av den gröna drömkrukan på sista bilden! AHHH! Jag har aldrig varit i Ulriksdals trädgård men det åker rätt upp på att-göra-listan!

Svar: Ja åk dit! Där finns hur mycket fint som helst att titta på, och de har också ett finfint café med bl.a vegetarisk mat och gofika :)
lisamariesvarld.blogg.se

Frida G Svensson

Har precis hittat din blogg och jag älskar den! åh vad bra du är! Keep up the good work girlfriend!

Svar: Åh men tack, vad glad jag blir! :)
lisamariesvarld.blogg.se