det här med balkis

Jag ser så himla mycket fram emot att få fixa på balkongen igen. Nu är det ju några månader kvar, men det är inte så jättelångt kvar tills det där dags att så om en vill göra det ^^
 
I år hoppas jag att:
 
- Rosmarinen vi har inomhus ska klara både hela vintern inomhus och en utflytt på balkongen efter det. Och även om jag tror att det är hoppas på för mycket kan jag inte riktigt låta bli att drömma om att den ska blomma.
 
- Jag ska lyckas med sådden av diverse frön jag fått av mina före detta kollegor som avskedspresent när jag slutade på mitt förra jobb. 
 
- Vi ska få ut el på balkongen så att vi kan sätta upp någon mysig ljusslinga istället för vår ljuskrona som visserligen är fin men som tyvärr droppar stearin hela tiden pga av vinden.
 
- Jag ska hitta ett lämpligt skott av Dr Westerlunds att "stamma upp" för att ett sånt här träd är väldigt högt upp på min önskelista just nu. 
 
I början av förra säsongen såg det ut såhär på vår balkong.P5010406Och i slutet lite mer såhär. Rätt stor skillnad, eller hur? :) Förhoppningsvis blir den minst lika grön i år. 
P7300374Har ni några balkong-/trädgårdsideér inför i år? 
 
2 kommentarer
Alicia

Åh vad mysigt att få ta del av dina balkongplaner! Jag köpte en växtlampa härom dagen så jag har faktiskt redan sått chili och paprika, kunde liksom inte vänta längre :) Jag ska definitivt fundera lite över mina balkongmål i år. Det funkade ju bra när jag formulerade dem förra året, för jag uppfyllde nästan varenda ett! Tack för inspirationen bästa du!

josefin

Åh vilken fantastiskt fin prunkande balkong!
Hur har du det med sol på din? Jag har insett att jag bara har morgonsol på min balkong och blivit lite ledsen över det.. men tänker att det måste gå att göra något ändå! :)

Svar: Tack! Jag har turen att ha en balkong i sydvästläge. Den är dessutom "infälld" så den blir både otroligt solig och otroligt varm. Min förra balkong var som din, sol på morgonen mest. Men det finns ju många växter som trivs i skuggan också som du skulle kunna ha. Jag minns att jag sådde slingerkrasse på min förra balkong och den växten som sjutton. Den blir ju så stor också så med den kan man lätt få ett prunkande intryck tror jag. Kanske leda upp den på en klätterställning mot en vägg?
lisamariesvarld.blogg.se