tre bra saker jag tittat på

Ibland kommer man in ett flow då man upptäcker en massa bra saker typ samtidigt. Ungefär så har det varit för mig de senaste veckorna. 
 
1. Först släppte Netflix första säsongen av Syskonen Baudelaires olycksaliga liv. Jag var riktigt inne i bokserien när jag läste den, och jag gillade faktiskt också filmatiseringen av de tre första böckera som kom för några år sedan. Men åh detta var ändå mycket bättre. Framför allt tycker jag att att den underfundiga humorn i berättelsen lyfts fram bättre i serien. Och Neil Patrick Harris är verkligen som klippt och skuren för rollen som den knasiga och onda Greve Olaf. 
 
2. I fredags började jag, efter tips från en vän, titta på Crazy Ex-girlfriend och plöjde sen hela säsong 1 över helgen. Kortfattat är det en komediserie om en framgångsrik advokat som bestämmer sig för att hals över huvud säga upp sig från sitt fina jobb i New York och flytta till West Covina i Californien för att fånga sin svunna ungdomskärlek Josh igen. Skådespelarna är jättebra, handlingen underhållande och - det bästa av allt - det är något så ovanligt som en musikal i tv-serieformat! Sångerna är typ som parodier på riktiga musikalnummer och musikvideos och är i mitt tyckte och smak hysteriskt roliga. t.ex. den nedan. 
 
3. I lördags var jag och K och såg rosade La la Land på bio. Jag hade ganska höga förhoppningar redan innan och jag blev inte besviken. Den var bara så himla vacker och fin och sorglig och allt på samma gång. Älskar musiken, som just nu går på repeat i min Spotify. Jag vet, förmodligen är detta uttjatat redan, men alltså SE DEN. 
1 kommentar

det här med balkis

Jag ser så himla mycket fram emot att få fixa på balkongen igen. Nu är det ju några månader kvar, men det är inte så jättelångt kvar tills det där dags att så om en vill göra det ^^
 
I år hoppas jag att:
 
- Rosmarinen vi har inomhus ska klara både hela vintern inomhus och en utflytt på balkongen efter det. Och även om jag tror att det är hoppas på för mycket kan jag inte riktigt låta bli att drömma om att den ska blomma.
 
- Jag ska lyckas med sådden av diverse frön jag fått av mina före detta kollegor som avskedspresent när jag slutade på mitt förra jobb. 
 
- Vi ska få ut el på balkongen så att vi kan sätta upp någon mysig ljusslinga istället för vår ljuskrona som visserligen är fin men som tyvärr droppar stearin hela tiden pga av vinden.
 
- Jag ska hitta ett lämpligt skott av Dr Westerlunds att "stamma upp" för att ett sånt här träd är väldigt högt upp på min önskelista just nu. 
 
I början av förra säsongen såg det ut såhär på vår balkong.P5010406Och i slutet lite mer såhär. Rätt stor skillnad, eller hur? :) Förhoppningsvis blir den minst lika grön i år. 
P7300374Har ni några balkong-/trädgårdsideér inför i år? 
 
2 kommentarer

New York, del II

Om vi tar vid där jag slutade del ett av New York-resan så befinner vi oss på dag två eller tre (beroende på om ankomstdagen räknas eller ej), alltså den 20 oktober 2016. Dagen innan hade avslutats relativt dåligt med det hysteriska området kring Madison Square Garden och en ovärd hockeymatch, och dagen efter visade sig bli nästan lika jobbig, dock med ljusglimtar förstås. 
 
T.ex. att vi började dagen på Butcher's daughter som är ett jättemysigt vegetariskt och veganskt ställe som serverar både frukost och, senare på dagen, varmrätter. Vi var där några gånger men åt tyvärr aldrig någon av deras middagsmåltider. Frukosten däremot var jättegod. Deras raw hot cacao är den bästa varma choklad jag druckit någonsin.
PA210177 as Smart Object-1
Ganska tidigt på dagen, i stort sett direkt efter frukost, visade det sig att jag dragit på mig så mycket skavsår att ett skoinköp var nödvändigt. Alltså blev vi återigen tvungna att röra oss i områden med alldeles för mycket människor. I samma veva lyckades vi i alla fall pricka in ännu ett vegoställe, by Chloe som stod på min lista över ställen att besöka, och lunchen blev en bit avokadomacka. Gott, men så extremt överhypat. PA200168 as Smart Object-1
Därpå följde en dråplig felåkning via tunnelbana som ledde oss till ett mulet Brooklyn där vi i och för sig åt sjukt gott medköpt fika (också från från by Chloe). Men vad göra för att bättra på dagen som ditintills karaktäriserats av skoskav och trängsel? Jo, äta på puben The spotted pig, som har en Michelinstjärna, tänkte vi. Synd bara att typ en tredjedel av min mat var helt oätlig pga av för mycket salt. Efter den kvällens middag var vi båda så sjukt less på New York att vi i stort sett var redo att åka hem. Tack och lov blev det inte så utan vi stannade och reviderade våra planer och förväntningar något. Det hade varit så trist att sluta en vistelse på en negativ känsla.
 
Nästa dag regnade det.PA210180 as Smart Object-1 PA210207 as Smart Object-1 Och vi tog t-banan till Naturhistoriska.PA210181 as Smart Object-1 Där fanns tusen andra turister och det var jättekallt överallt i byggnaden! Dessutom ogillar jag starkt alla uppstoppade djur överallt. Alla kan ju verkligen inte ha självdött? Och nej jag köper inte argumentet och att undervisningsnyttan av dem överstiger deras död... I alla fall så är ju låtsasdjuren rätt intressanta. T.ex. den här lilla salamandern som ser ut som en drake ^^ 
PA210183 as Smart Object-1
De rekonstruerade dinosarieskeletten var också häftiga såklart.PA210190 as Smart Object-1
Och den här krigaroutfiten som var tillverkad enbart av kokosfibrer om jag inte missminner mig. Knäppt men häftigt. PA210200 as Smart Object-1
Efter muséet utforskade vi delar av Central park. PA210212 as Smart Object-1
Och i en tunnel i parken stod en gatumusiker och spelade så himla bra jazzmusik att det räddade upp typ allt mindre bra som ditintills hänt under resan. PA210246 as Smart Object-1
På eftermiddagen spanade vi in Wall street och fotade alla turister som fotade tjuren :p PA210254 as Smart Object-1
Dagen avslutades med att vi hade superflyt och kom in på reserv på Comedy cellar, vilket var roligt och allmänt jättetrevligt. Som ni säkert kan ana var det här någonstans som vårt humör och hela resan vände :) 
0 kommentarer