tre x high school att titta på i jul

Jag har jullov! Jag har varit ledig idag och ska inte tillbaka till jobbet förrän den 2 januari. Så galet skönt. Som jag skrev för några dagar sedan brukar jag ägna mycket tid runt jul åt att bara ta det lugnt. Det kan man ju göra på olika sätt, men när man vill vara inne så är ju bra filmer och serier en trevlig aktivitet. Här är tre tips som alla finns på Netflix just nu. Alla är rätt gamla så de flesta kanske redan sett de här serierna/filmerna. Om inte så har man något bra att se fram emot. Jag är ju en sån som kan titta om och om och om igen på sånt jag gillar, så min julledighet är utstakad om man säger så :p 
 
Clueless
High school-film från 90-talet med en brilliant Alicia Silverstone i huvudrollen som Cher och en ung, charmig Paul Rudd i en av birollerna. Handlingen är löst baserad på Jane Austens Emma. Alltså den här filmen är så knasig och rolig. Om inte annat så för att förfasas över/längta tillbaka till/skratta åt 90-talsmodet Alicias karaktär bär. Men mest är Alicia bara fantastiskt rolig i sina ansiktsuttryck och repliker. 
 
 
En av mina allra bästa tv-serier någonsin. Det är high school, det är tidigt 80-tal och handlingen kretsar kring två gäng: nördarna och nollorna. I det sistnämnda gänget återfinns Lindsey, en smart och egentligen skötsam tjej, som gör allt hon kan för att passa in och för att imponera, framför allt på Daniel som spelas av James Franco. I nördgänget återfinns bl.a. Lindseys yngre bror Sam, som ständigt måste kämpa mot nördmobbingen på skolan men som har rätt kul ändå i sitt lilla gäng. En fantastiskt rolig och välgjord serie i allt från repliker och casting till soundtrack och kläder. Se! 
 
Logan Lerman spelar huvudrollen som den tillbakadragne och ensamma Charlie som gör sin första dag på high school. Det dröjer dock inte länge förrän han finner nya vänner i bl.a. Sam, spelad av Emma Watson och hennes styvbror Patrick, spelad av Ezra Miller. Det här är ingen komedi utan snarare ett ganska mörkt drama som behandlar tunga ämnen, dock också med starka teman av kärlek och vänskap som bryter av och ljusar upp.  
 
 
0 kommentarer