några julgranssaker och ett par vantar

Förra veckan hittade vi en äntligen en julgransbelysning som jag kände att jag kunde godta. Tror jag. Det är svårt att föreställa sig när man inte ser den uppmonterad, men jag tror att det blir bra. Sen var det nästa julgransfråga (outtömligt ämne, eller hur?), nämligen julgransmatta. Alla är antingen fulla av rött och tomtar eller väldigt moderna, men ingen av stilarna ser ut som det jag vill ha. Efter mycket velande fram och tillbaka köpte jag till slut en bit mossgrön vadmal av återvunnen ull som jag tänker klippa ut en julgransmatta av.
 
I lördags var jag på Erikshjälpen. Jag höll emot köplusten kraftigt och bantade min korg rejält innan jag gick fram till kassan, men ett par gröna hemstickade vantar fick i alla fall följa med hem. Det känns nästan skamligt att inte betala mer än 45 kronor för något sådant. Det kan väl knappast ens täcka materialkostnaden? Men förhoppningsvis har hen som stickat dem tyckt om att sticka i alla fall...
 
PC170043
2 kommentarer
FruFura

Det kommer bli en utomordentligt fin julgransmatta. Jag klippte till våran av en jutesäck :)
Var hittade du vadmal?

Svar: Tack! Ja det funderade jag också på men valde till slut vadmal för att jag vill försöka åstadkomma känslan av att granen står på mossa i skogen. Korps tunna vadmal av återvunnen ull, som det här är, brukar finnas på Ohlssons tyger där jag köpte detta. Annars går det att beställa i regnbågens alla färger från korps hemsida :)
lisamariesvarld.blogg.se

Ellen

så himla fina vantar! vilket fynd att hitta ett par sådana fina på loppis.