1:a advent och vad vi tänker ha i granen

Glad första advent! Dagen är ganska mörk och vi har ingen snö här än. Men vi har ätit risgrynsgröt och croissant till frukost framför ett avsnitt Sunes jul. En himla fin teadventskalender har vi också fått av K:s mamma. Så himla mysigt att dricka ett nytt te varje dag fram till julafton ^^ Och i fönstren lyser adventsstjärnor och på borden lyser levande ljus. Och så har vi plockat ner alla andra julsaker från vinden. Vi julpyntar inte så mycket egentligen, det blir mest hyacinter och ljus, men i år ska vi ha en alldeles egen julgran för första gången. Jag har samlat saker till den framtida granen ganska länge.
 
Förresten är den ingen julgran i vårt fall, utan en djurgran, som K sa en gång när han såg pyntet jag samlat till den. Vi är noga med pyntet vi väljer så vi har inte så mycket än, men det ska nog duga. Jag har kommit på att vi ska vika väldigt många vita pappersstjärnor också, inspirerat av den här granen. Min prototyp i vanligt kontorspapper är den enda vi har än så länge, men det rättar nog till sig nästa helg eller så. Ett större granbekymmer är dock att jag inte hittar några ljusslingor vars sken jag blir nöjd med. Finns det inga ljusslingor med små lampor som har vanligt hederligt varmvitt ljus? 
PC030053
1 kommentar
Alicia

Såååå mysigt att få se vad ni ska hänga upp! Åh, detta inspireras jag av. Älskar snöbollsgirlangen men kan du SNÄLLA visa och berätta mer om de små fluffiga vita insekterna eller vad det är? Mitt hjärta kniper för dem! Jag vill också ha magiska väsen i min gran. Ååååh!

Svar: Vad kul att du gillar, det gör mig glad! :D Självklart kan jag både berätta och visa mer om de olika grejerna. Håll utkik efter ett inlägg om det lite längre fram. Måste vänta tills bättre fotoljus infinner sig (vilket aldrig är på en vardag för min del för då är jag på jobbet) :) Jag vill gärna höra om dina granidéer också!
lisamariesvarld.blogg.se