om saker jag köpt, samt lite svammel kring detsamma

 
P8020132
Häromdagen fotade jag lite nyinköp i eftermiddagsljuset på sängen, eftersom jag tyckte att grejerna passade så bra ihop med varandra. När jag började fundera kring dem kom jag också på att i vart fall en del av sakerna förtjänar en lite närmare kommentar. 
 
Solglasögonen har ersatt mina gamla trogna Raybans i Wayfare-modell. De gamla bågarna köpte jag sommaren 2012 som var den första sommaren jag hade riktigt jobb och kunde kosta på mig saker. De har tjänat sitt syfte väl, men för några veckor sedan när vi var uppe i Umeå tappade jag dem i Öreälven. Vi paddlade alltså, och jag fick den geniala idén att det vore mysigt att åka in under en halvt nedfallen björk och låta grenarna svepa mjukt över ansiktet. Jag kan meddela att grenarna inte var mjuka och att vi plurrade i. Ena glasögonbågen slogs av och försvann, och visade sig vara omöjlig att ersätta eftersom jag tydligen köpt någon jubileumsutgåva av Wayfare-modellen och inte originalet. Så det var det. Ändå ett offer värt att göra till flodgudarna kan jag tycka. Det var en mycket bra dag, plurret inräknat. Dessutom är jag också mucho nöjd med mina nya brillor. 
 
Pläden som skymtar nederst i bilden är en ullpläd från Klippan som jag köpte på tradera häromveckan. Jag föll för den mjuka färgskala som påminner mig om så mycket som jag älskar här i världen; hav, sand, sensommargräs och mulen himmel. Historien bakom behovet av den är dock inte lika rolig. Jag lyssnade nämligen på den här podden där jag fick lära mig att gamla ullfiltar ofta är behandlade med ett mycket obehagligt malmedel som heter mitin.  Och visst sjutton hade jag en mitinfilt hemma! En ullpläd i utmärkt icke-malätet skick där etiketten klart och tydligt upplyste om att den var mitinbehandlad. Den var det ju bara att åka till återvinningen med, och nu har jag alltså också ersatt den med en pläd som förhoppningsvis är helt ogiftig. 
P8040001
Förutom grejerna ovan har jag handlat en himla massa surdegsbröd på Forsa hembageri den här sommaren. Jag har också kommit fram till att brödet rågsuris är Forsas absolut godaste bröd. Och så har jag fyllt på badrumsförrådet med mandelolja, rosenblad och aleppotvålar. Älskar den sträva lukten av aleppotvålarna. Är det lutet jag känner? Det var i alla fall det för nu. Hoppas ni alla har det bra såhär i början av augusti, och början av den bästa delen av sommaren: sensommaren! 
0 kommentarer