lite om balkongen

Jag var så himla pepp på vår balkong i början av säsongen. Köpte på mig lite för mycket växter och trängde ihop allt så gott det gick. Ett tag såg det faktiskt också riktigt lovande ut. I juni var det t.ex. väldigt trevligt med syrenens ljuva blomdoft över hela balkongen och nytt spirande liv överallt. Vi fick små gurkor också, otroligt goda! 
P6180608
Mina dahliaknölar hade äntligen fått fart och jag vågade börja hoppas på att få ihop till en brudbukett. P6180607
Senare fick jag också en del ringblommor och kunde njuta av deras doft och smak i någon vecka. Hallonbusken växte på och såg helt okej ut, även om den inte fått några blommor än.P7100027
Men sen hände något. Flera av växterna började sloka och gulna trots bevattning och gödsling, och massvis med löss dök upp från ingenstans. Jag vet fortfarande inte vad grundfelet är, men min teori är att jag eventuellt använt för små odlingskärl och börjat gödsla för sent. Tråkigt är det i alla fall. Förmodligen kommer vi att behöva göra oss av med hallonbusken helt. Vad det gäller dahliorna så verkar de må okej, men jag hyser mycket små förhoppningar om fina blommor lagom till bröllopet. Men men.
 
Tidigare i somras loppisfyndade jag i alla fall en påse spelkulor och en liten glaserad keramikskål. Kulorna var från början tänkta som små öar för insekter att landa på för att dricka vatten, men vattnet avdunstar direkt från det låga fatet som kulorna ligger i så det funkar tyvärr inte. Nu ligger kulorna mest där som dekoration, medan den lilla keramikskålen tjänar som vattenblänk. En annan bra grej med balkongen som faktiskt håller i sig i vått och torrt är zinkbaljan jag köpte för några år sedan. Det är så skönt att svalka fötterna i den om arma dagar! P6170600 P7020106 Hur går det för er med eventuella odlingar i år?
0 kommentarer