badet som inte blev av

Efter den lugnaste midsommar i mannaminne kom så värmeböljedagen till Uppsala. Vi hade bestämt redan flera dagar innan att fara och leta badplats den dagen. Hade fått ett hett tips på en avskild badplats nämligen. Jag vågade inte riktigt tro det, men kanske ändå. Så baddräkten åkte på och bilen åkte iväg och runt runt for vi. Men inte blev det bada av inte. Ett fint litet naturreservat med klippor hittade vi visserligen.
P6250011 Men efter noggrant inspekterande fick jag tyvärr konstatera att jag mitt 30-åriga jag är för feg för att kliva i barfota på ställen där botten framstår som allt annat än jämn. Där kan ju finnas vassa stenar. Och gäddor som tycker om lilltår. P6250012 Så vi for vidare i jakten och jag suckade över alla vykortsvyer med glittrande, otillgängligt vatten. Överallt liksom privatskyltar eller farliga gäddor och stenar eller fästinggräs. P6250013 Sista försöket ledde faktiskt fram till en anlagd badplats, men där var alldeles för många människor på en alldeles för liten yta. Jag gjorde ett tappert försök att sicksacka fram i det grunda vattnet mellan allehanda lekande barn, men allt jag kunde tänka på var hur vattnet bergis bestod av lika delar vatten och kiss från desamma lekande barn, så jag vände igen. Och så for vi hem till balkongen där vi badade kallt fotbad istället. Men inte lärde jag mig inte. Redan nästkommande dag packade jag strandväskan igen. P6260054 Persikor och hemgjorda chokladbollar och Tove Janssons Sommarboken (som för övrigt är det bästa jag läst på länge) och diverse annat nödvändigt och fint slank ner innan vi styrde kosan mot Ulriksdal. Vi skulle köpa växter och undersöka badtips nummer två. Men tänk det hjälper inte hur fint man än packar för den utflykten blev ännu mer misslyckad än den första. Halvvägs dit började det regna och väl där var syrénhortensian jag ville köpa för stor för balkongen och fikonträdet tålde inte övervintring inomhus och så förlorade K humöret över min dåliga planering beträffande växterna och sen blev allt liksom pannkaka. Men jag kom i alla fall där ifrån med lerlejontassar till krukorna (hur bra grej?!!) och en magisk grön glaskula som jag inte visste att jag alltid velat ha. Så det så. P6260076P6260060 Hur var eran midsommar? :)
3 kommentarer
Jenny

Tror mitt ha-begär precis nådde nya höjder. VAR hittade du de där lejontassarna?! Sån himla häftig idé!

Svar: Haha, känner igen känslan! De är köpta på Ulriksdals trädgårdshandel, men finns säkert på fler ställen, liksom mer välsorterade plantskolor som också säljer krukor och så.
lisamariesvarld.blogg.se

Lovisa (wildisland)

Åh! Var någonstans ligger den första "badplatsen"?

Svar: Hej där. Allra först letade vi efter små bryggor i villaområdet vid Vreta, och i Vreta låg även naturreservatet vi hittade. Lite längre bort från stan åt samma håll hittade vi den riktiga badplatsen, som heter Hammarstrands badplats :)
lisamariesvarld.blogg.se

Alicia

Jag inser när jag scrollar lite att det inte bara är Gotlandsinläggen jag sparat på, undrar varför Bloglovin inte givit mig uppdateringar från dig i sommar? Jag trodde du hade haft paus! Fint att upptäcka i efterhand också förstås, så jag får en riktigt njutningsfull ikappläsningsstund och kan beundra och överväldigas av alla dina vackra bilder på en gång (alltså den med Sommarboken och chokladbollarna <3).
Ledsamt att er midsommar skulle bli som den blev! Min var inte heller så bra - jag var i München och för den som inte åt kött bjöds det makaroner med ost och rostad lök. Var rätt grinig efter två dagar på den kosten alltså. Men sen for vi vidare till Italien och där fanns både alpkor, utsikter och pizza som vägde upp! Typ som dina lejontassar (vilken skatt!!) :)

Svar: Hm, det var märkligt. Alltså jag har ju typ haft en paus i sommar dock, alla inlägg kom ju rätt sent. Men konstigt om du inte sett dem alls? Tack för dina fina ord nu i alla fall trots att jag är vansinnigt sen att svara ^^
Och angående makaroner och rostad lök, alltså inte ok. En blir så ledsen när det är sådär :/
lisamariesvarld.blogg.se