sommarläsning 2016

Om jag skulle ta och vara riktigt ambitiös och göra en trave böcker jag vill läsa den här sommaren, så skulle den nog kunna se ut ungefär såhär. 
P7060029
Allt det där jag sa till dig var sant - Amanda Svensson. För att så många verkar ha gillat den så mycket. 
 
Summer at little beach bakery - Jenny Colgan. För att den utspelar sig i Cornwall och verkar vara en typisk lättsmält guilty pleasure-sommar-läsning. 
 
Musselstranden - Marie Hermanson. Ärligt talat för att jag tyckte utsidan var snygg. Och så läste om jag den på en blogg (minns tyvärr ej vilken) och den lät lite intressant. Men mest gillade jag utsidan :p Och så vill jag ge deckare åtminstone en chans. Eller två, se längre ner. 
P7060038
Röster i Elvira - V.S. Naipaul. För att det är en av mamma och pappas favoritförfattare och jag litar på deras omdöme. Och så är  han ju faktiskt en nobelpristagare. 
 
Liftarens guide till galaxen - Douglas Adams. Det är ju pinsamt att jag inte redan läst den. En modern klassiker helt enkelt.
 
Mort - Terry Pratchet. Vem vill inte läsa om döden? ;)
P7060039
Ormstenens gåta - Jason Goodwin. För att miljön, dvs. 1500-talets Istanbul, lät lockande att läsa om och för att jag, återigen, vill ge deckare en chans. 
 
Uprooted - Naomi Novik. För att den har dykt upp lite här och var (typ goodreads, bloggar osv.) och verkar vara poppis i fantasysvängen just nu. Har för mig att jag också läst att den inte har samma mossiga, stereotypa könsroller som i många andra böcker i genren. Hoppas det. 
P7060042
Fast helt ärligt så klarar jag inte att planera vad jag ska läsa efter jag typ bara går på sinnesstämning när jag väljer vilken bok som kommer härnäst. Men jag såg bokstadens trave och ville göra en egen :p Vad läser ni i sommar?
0 kommentarer