det som händer i julivärmen

Om dagarna jobbar jag. Till hälften svettas och till hälften fryser mellan AC:ns av och på. Men det är inte så mycket att säga om det. Hellre då prata om vad jag gör om kvällar och helger. Om mina och K:s långa promenader genom stadens ljumma parker. 
P7220247P7220274 Jag med kameran i hand, och K med Pokémon go. P7220257 Eller om andra dagar, när vi tagit oss till det stora blå. P71000733 Eller ytterligare andra, när balkongen fått agera strand i brist på annat. P7160209 Och så Botaniska förstås. Alltid Botaniska.P7220316P7220310P7220319
0 kommentarer

sommarläsning 2016

Om jag skulle ta och vara riktigt ambitiös och göra en trave böcker jag vill läsa den här sommaren, så skulle den nog kunna se ut ungefär såhär. 
P7060029
Allt det där jag sa till dig var sant - Amanda Svensson. För att så många verkar ha gillat den så mycket. 
 
Summer at little beach bakery - Jenny Colgan. För att den utspelar sig i Cornwall och verkar vara en typisk lättsmält guilty pleasure-sommar-läsning. 
 
Musselstranden - Marie Hermanson. Ärligt talat för att jag tyckte utsidan var snygg. Och så läste om jag den på en blogg (minns tyvärr ej vilken) och den lät lite intressant. Men mest gillade jag utsidan :p Och så vill jag ge deckare åtminstone en chans. Eller två, se längre ner. 
P7060038
Röster i Elvira - V.S. Naipaul. För att det är en av mamma och pappas favoritförfattare och jag litar på deras omdöme. Och så är  han ju faktiskt en nobelpristagare. 
 
Liftarens guide till galaxen - Douglas Adams. Det är ju pinsamt att jag inte redan läst den. En modern klassiker helt enkelt.
 
Mort - Terry Pratchet. Vem vill inte läsa om döden? ;)
P7060039
Ormstenens gåta - Jason Goodwin. För att miljön, dvs. 1500-talets Istanbul, lät lockande att läsa om och för att jag, återigen, vill ge deckare en chans. 
 
Uprooted - Naomi Novik. För att den har dykt upp lite här och var (typ goodreads, bloggar osv.) och verkar vara poppis i fantasysvängen just nu. Har för mig att jag också läst att den inte har samma mossiga, stereotypa könsroller som i många andra böcker i genren. Hoppas det. 
P7060042
Fast helt ärligt så klarar jag inte att planera vad jag ska läsa efter jag typ bara går på sinnesstämning när jag väljer vilken bok som kommer härnäst. Men jag såg bokstadens trave och ville göra en egen :p Vad läser ni i sommar?
0 kommentarer

om ilskan och om det som är bra ändå

På sistone har jag känt mig så arg. Uppdämt arg. En sakta puttrande ilska som till slut kokar över och bara måste ut. Det går liksom att titta åt så många olika håll nu och ändå upptäcka skit, och jag blir trött på det. Jag trodde att jag var en såndär sansad typ. En person som äger språket och som därför kan diskutera saker tills allt blir bra. Övertyga med ord och inte med handling eller ens med högljudd röst. Men så befinner jag mig här, i ett sinnestillstånd där jag förmodligen skulle ha sprutat eld om jag bara kunde det. Eller i alla fall en liten rökpuff för att få uppmärksamheten. Men det finns många som säger det som behövs bättre än vad jag kan. Hej hej vardag som säger det med både text och bild nedan.
 
Eller Hanapee som säger det med ännu en text.
 
Men hörrni jag orkar inte vara bara neggo. För samtidigt som det finns en massa skit vart man tittar så finns det också en väldig massa sånt som är bra. Matias Varelas sommarprat i P1, t.ex. Jag lyssnade på honom på vägen hem från jobbet idag och blev liksom glad in i hjärtat. Jag älskade hans röst och älskade allt han sa och mot min vilja drogs jag med i stämningen i alla power ballads han spelade. Lyssna! 
1 kommentar