april april

April, och våren liksom kastar sig fram ena stunden, drar sig tillbaka i nästa. Och inte är det lätt att veta om det är vinterjackan eller vårjackan som gäller. Måsarna har i alla fall tagit vår i Uppsala och skränar som galningar längs med Fyrisån. P4100075 Jag passade på att fota två av dem häromhelgen, för jag älskar måsar. Vi promenerade förbi Linnéträdgården också, där jag längtansfullt stannade vid den låsta grinden. 1 maj öppnar den, och då, då är det nästan sommar. P4100070 Men så det där svåra igen, att inte blicka för mycket framåt utan vara i nuet. Vitsippsbuketter från mamma hjälper till förstås. P4110103 Och skuggspel på köksväggen om eftermiddagarna. P4110105
2 kommentarer

Påskfragment

Påsken har kommit och gått lika oförmärkt och tyst här på bloggen som så mycket annat. Men jag har alltså firat Påsk i år med. Tyvärr finns inte så många ögonblick av firandet bevarat för eftervärlden, men det kanske är bra för en gångs skull. Här är i alla fall tre fragment av min Påsk 2016.
 
Barndomshemmet, mamma och pappas hem och för alltid hemhemma. Lyxen att ha växt upp här. Jag vet.  
P3250026
Och så detta då. Mammas vegetariska påskbuffé. Lyx på lyxen.  
P3270117
Och till sist. Den magiska ljusspeglingen jag hittade i samband med påskmiddagen. Med risk för att framstå som lite pretto, men det här är typ en av de finaste saker jag sett på flera veckor.
P3270162
Och det var mina Påskfragment för i år.
Vår
2 kommentarer