silver celebration, fast mer äppelblom

Jag tänkte visa pelargonsticklingen jag köpte på Botans dag häromveckan. Jag vet att man egentligen ska nypa bort alla blomknoppar på sticklingar och spara blomningen till när plantan växt sig större, men jag kunde bara inte med det den här gången. Jag var för ivrig att få se den blomma hemma helt enkelt. Kvinnan som sålde den hade den stora moderplantan med sig och den stod i blom, det var ju så jag förälskade mig i sorten, men när jag kom hem var helt plötsligt minnet av hur blommorna såg ut som bortblåst. Sicken himla trevlig överraskning jag fick sen när de första små blommorna slog ut! Kolla bara, är de inte underbara? 
P9110060
Den bor i fönstret bredvid ett av mina elefantöraskott just nu och jag tycker att de är väldigt fina ihop. P9110078
Sorten heter Silver celebration, men när mamma fick syn på blommorna utbrast hon genast "den ser ju ut som äppelblom!", så det är nog det den får heta hemma hos mig. För visst påminner den om alla vita träd om våren? :)
P9110084
1 kommentar
Sandra

Verkligen underbara blommor! Jag som inte ens kan hålla liv i pelargoner hade till och med gett den här en chans hemma hos oss ;)

Svar: Hehe, men pelargoner tycker jag inte hänger så mycket på ägaren, mer på platsen. Får de bara ljus står de ju ut med det mesta.
lisamariesvarld.blogg.se