sovrummet

Vårat sovrum börjar sakta till lite mer form. I våras satte vi ju upp en låg hylla på väggen mitt emot sängen och för några månader sedan gick jag, mamma, pappa och K och samlade drivved vid havet till en ny sänggavel. Några veckor senare byggde K ihop drivveden till en sänggavel och jag tycker det blev så himla himla fint. De gråbeigesilvriga brädorna passar verkligen perfekt till våra grå väggar. Och så har vi satt upp nya lampor. Vi hade fina lampor förut, men jag ville göra plats för annat på sängborden och få en lite luftigare känsla, så vi köpte de här. 
P9300502
Och så har jag ny sängbordsblomma. En vitgrönrosa hortensia som bara stod där bland blommorna på Ica och som jag inte kunda motstå. 
P9300521
Den bor på min sida sängen, tillsammans med doftljus, en Novellix-box med Agatha Christie-noveller och kastanjer från mamma och pappas trädgård. 
P9300511
 
Nästa grej vi ska göra i sovrummet är att måla det sista lagret av vit färg på garderoben vi byggde förra hösten (bättre sent än aldrig?), sätta upp någon form av gardin för fönstret och få upp lite bilder på väggarna. Jag har haft ett foto på min kära Ik på min sida sängen innan, men som var tvungen att plockas ner när vi satte upp nya lamporna. Det fotot ska förstås upp igen, och så tror jag att jag skulle vilja ha en tavla över sänggaveln. Inget för rörigt, eftersom det ska vara en "lugn stämning" i sovrummet. Jag tänker typ en långsmal abstrakt akvarellmålning i blått/grönt/grått. Vad tror ni? :)
3 kommentarer
hanna, förbanna

vilket fint och harmoniskt sovrum, supermysigt! Blir nog bra med en sådan tavla :)

Svar: Tack så mycket :)
lisamariesvarld.blogg.se

Alicia

Så himla vackert rum och sänggaveln är ju helt fantastisk! Kan han bygga en till eller? Vill ha det precis likadant <3
Jag har nog aldrig riktigt tänkt på sovrummet som en plats man kan inreda. Inser att vårt bara är en massa grejer som inte får plats någon annan stans inslängda i bokhyllan och så ett evigt kaos av handkrämer, tigerbalsam, mobilladdare och böcker på sängborden. Det här fick mig att tänka om lite och jag blir sugen på att ge sovrummet lite mer kärlek.

Svar: Åh vad glad jag blir, kul att kunna inspirera. Förstår vad du menar med att liksom bara räkna bort vissa rum som icke-inredningsbara. För mig blir det lätt så med badrum, eftersom de ofta är så trånga och inte går att möblera eller ändra på på samma sätt. Men man kan ju alltid göra nåt med alla rum för att de få dem mysigare!
lisamariesvarld.blogg.se

Sandra

Hortensian, vilken skönhet <3 Plus att er sänggavel ser så himla mysig ut!

Svar: Ja verkligen. Tack! :)
lisamariesvarld.blogg.se