december är här

December är här, men min julkänsla nästan lyser med sin frånvaro. Kanske är det vädret, kanske bara en allmänt förändrad inställning hos mig själv. Det är ganska skönt faktiskt. Jag liksom firar precis hur mycket eller lite jag vill. Vi kommer att ha en lugn jul hemma i år med bara den närmaste familjen. Julklapparna har vi nästan helt avvecklat, och eftersom jag, mamma och pappa alla är vegetarianer kommer vi att strunta i den mesta julmaten också. Ja, i år tänker jag fokusera på att bara ta det lugnt och njuta av tiden tillsammans med nära och kära, tända många ljus och helt enkelt vila bort min vintertrötthet. Här hemma har vi julpyntat med sparsamt och rofyllt, men fint tycker jag. På vardagsrumsbordet grönt ris i en vas (enbär och nån slags tall som är jätteskön att känna på, känns som djursvansar av något slag ^^) och i vardagsrumsfönstret en stor vit julstjärna vi köpte förra året som var första julen i den här lägenheten.
PC010015
Angående Mumin-muggarna på bilden - jag tycker de är så himla mysiga och bra och blev så tusans besviken när jag läste det här hos Alicia idag. Det blir definivt inga fler nya Mumin-muggar för mig efter det.. :/ De här har jag ju dock redan plus att foto var taget innan jag läste Alicias inlägg, så de får vara med här i alla fall. PB290006
Min egenproducerade garnbollsgirlang från förra året har åkt fram också, men i år fick den bo i sovrumsfönstret istället för i vardagsrummet. Det måste för övrigt få bli mitt bästa eko-/miljö-julpysseltips i år. Jag har gjort mitt girlang av garn jag köpt på loppis, och även om det tar lite tid så är det inte särskilt svårt. Ser man bara till att förvara den smart kan man återanvända den år efter år. Som ni ser gjorde jag en egen, högst avancerad, förvaringskartongbit till min girlang förra året. Funkade finfint ^^ Bredvid girlangen ser ni mitt näst bästa pysseltips till jul: egenplockade kottar pimpade med lite glitter. Och bredvid det, en av förra årets julklappar i form av ett grandoftande ljus! 
PC010041
Och så en sista vinter/julgrej. nämligen att jag till förra helgen bytte ut våra vår- och sommaröverkast mot den här fuskpälspläden som är vårt vinteröverkast. Det är lite olika från år till år när den åker fram, mest beroende på vädret. I år väntade jag länge, men nu är den alltså på plats.
PC010020
jul vinter
1 kommentar
Sandra

Men alltså wow! ÄLSKAR ert köksbord, din garnbollsgirlang och sovrummet. Så, så fint!