julen

I år har min jul känts lite märklig. Jag tror att det still stor del beror på avsaknaden av kyla och snö, men vi har också haft det lugnare än vanligt då vi varit färre personer än vi brukar vara. Det har haft både för- och nackdelar. Jag har i alla fall fått vila upp mig. Men jag har ingen riktig fotognista. Och så får jag anstränga mig nåt förskräckligt för att inte bara längta bort hela vintern efter vår och sommar. I alla fall har det sett ut såhär den senaste veckan.
 
Pre-julstök hemma i Uppsala, när jag slog in de få julklappar jag köpt i år (vi har rationaliserat bort de flesta).PC190018 Min kompis Cissi fick en julklapp där huvudnumret var själva lådan som allt var inslaget i, lite knasigt men det blev så i år. PC190025 På övervåningen hemma hos mamma och pappa (där mitt gamla rum finns och där jag bor när jag är hem-hemma) står alla pelargoner på vintervila. Fy tusan vad jag längtar tills de är dags för dem att vakna igen! PC240069 Allt blir ju som sagt så upp och ner med vinterkänslorna av det milda vädret. På självaste julafton var det plusgrader hos oss och vi gick på en skogspromenad på förmiddagen. PC240072 Jag fotade "vilda" julgranar :p PC240076 På eftemiddagen drack jag varm äppeljuice med stjärnanis. PC240085 Öppnade paket. (Som innehöll gamla blå blom-koppar som mamma och pappa inte längre behöver. Sjukt bra grej det där att ge vidare saker som man redan har men inte längre behöver och som mottagaren tycker om, borde göras oftare). PC240060 Sen var det Karl Bertil på tv:n som vanligt, och de efterföljande dagarna vi mest slappat, bland annat framför Fanny och Alexander. 
PC240105 Uppblandat med en promenad i efterlängtat solsken. PC260146 Och fågelskådning genom fönstret. PC250109 Imorgon är det vardag igen och jag ska jobba ett par dagar, innan jag far söderut för att fira nyår. Hur har ni haft det?
jul
2 kommentarer

Nu tar jag jullov! (nästan)

Nu är jag hemma hos mamma och pappa på jullov. Jag ska visserligen jobba fram till 24:e, men sen är jag minsann långledig. Och ja, jag föredrar att fortfarande kalla det för "jullov", även fast det inte är något lov i ordets rätta bemärkelse. Jag tänker mysa i mitt rum, läsa böcker, kolla på serier och film, äta saffransbullar, gröt och bara ha det gott ett tag helt enkelt.Önskar er en fin jul, tills vi hörs nästa gång! 
 
PB185951 (2)
PC246496
PC240102
jul
1 kommentar

december är här

December är här, men min julkänsla nästan lyser med sin frånvaro. Kanske är det vädret, kanske bara en allmänt förändrad inställning hos mig själv. Det är ganska skönt faktiskt. Jag liksom firar precis hur mycket eller lite jag vill. Vi kommer att ha en lugn jul hemma i år med bara den närmaste familjen. Julklapparna har vi nästan helt avvecklat, och eftersom jag, mamma och pappa alla är vegetarianer kommer vi att strunta i den mesta julmaten också. Ja, i år tänker jag fokusera på att bara ta det lugnt och njuta av tiden tillsammans med nära och kära, tända många ljus och helt enkelt vila bort min vintertrötthet. Här hemma har vi julpyntat med sparsamt och rofyllt, men fint tycker jag. På vardagsrumsbordet grönt ris i en vas (enbär och nån slags tall som är jätteskön att känna på, känns som djursvansar av något slag ^^) och i vardagsrumsfönstret en stor vit julstjärna vi köpte förra året som var första julen i den här lägenheten.
PC010015
Angående Mumin-muggarna på bilden - jag tycker de är så himla mysiga och bra och blev så tusans besviken när jag läste det här hos Alicia idag. Det blir definivt inga fler nya Mumin-muggar för mig efter det.. :/ De här har jag ju dock redan plus att foto var taget innan jag läste Alicias inlägg, så de får vara med här i alla fall. PB290006
Min egenproducerade garnbollsgirlang från förra året har åkt fram också, men i år fick den bo i sovrumsfönstret istället för i vardagsrummet. Det måste för övrigt få bli mitt bästa eko-/miljö-julpysseltips i år. Jag har gjort mitt girlang av garn jag köpt på loppis, och även om det tar lite tid så är det inte särskilt svårt. Ser man bara till att förvara den smart kan man återanvända den år efter år. Som ni ser gjorde jag en egen, högst avancerad, förvaringskartongbit till min girlang förra året. Funkade finfint ^^ Bredvid girlangen ser ni mitt näst bästa pysseltips till jul: egenplockade kottar pimpade med lite glitter. Och bredvid det, en av förra årets julklappar i form av ett grandoftande ljus! 
PC010041
Och så en sista vinter/julgrej. nämligen att jag till förra helgen bytte ut våra vår- och sommaröverkast mot den här fuskpälspläden som är vårt vinteröverkast. Det är lite olika från år till år när den åker fram, mest beroende på vädret. I år väntade jag länge, men nu är den alltså på plats.
PC010020
jul vinter
1 kommentar