vardagssommaren

Vad händer då, såhär när semestern är slut och vardagen knarrande dragit igång igen, trots att sommaren ännu är lång? 
 
Tja, jag jobbar, lyssnar på filosofiska rummet, äter, sover och kämpar (mest i huvudet) med att färdigställa ett par texter. Däremellan går jag promenader med K i närområdet om kvällarna. Har blivit kär i gröna stenhus på sistone. Grönt är nog min bästa färg. Grönt och blått. 
P8030194
Tycker mycket om björkar också. Speciellt när de dyker upp mitt i stan. P8030197
I lördags köpte jag en bukett på en minimarknad på stan där lokalbor säljer bär, svamp, hembakade saker och blommor som är mycket finare än världens alla snittblommor. Älskar färgskalan i den här buketten och doften av de gula renfanorna. P8020169
Om kvällarna läser jag Marguerite Duras "En fördämning mot stilla havet", som är fantastisk. P8040233
En dag kom mamma in på jobbet till mig med en skörd skogssmultron. Kanske säsongens sista. Så fint. P8030179
Vi grejer lite hemma också, jag och K. Bland annat har vi satt upp en hylla på väggen mitt emot sängen, ungefär i samma höjd som där sängen slutar. Blev fint tycker jag, bilden gör det inte riktigt rättvisa. Tanken är att väggen ska kompletteras med en fin stor tavla ovanför hyllan som man kan ligga och titta på när man ska somna eller när man vaknar. P8010095
Innan hyllan var uppe hade vi bara en ouppsatt spegel och tavla lutade mot väggen såhär. Fast mest syns förstås mina kattofflor som är så himla sköna att gå omkring i på kvällarna.
P7240038-2
I lördags kom ett par kompisar hem till oss för att titta på lägenheten och äta middag. Vi gjorde till oss och köpte en ny "drinkbytta" (seriöst, har den ett vettigt namn på svenska? please tell) och gjorde flädermojito.
P8010098
Ja och det var väl ungefär det för nu. Vad gör ni?
6 kommentarer
Alicia

Fy vad fint inlägg och dina bilder <3<3<3 Jag känner att sommaren har gått så himla fort men har verkligen passat på att semestra den här första halvan av sista semesterveckan - läst Harry Potter på balkongen i morgonsolen, broderat massor, umgåtts och bakat. Är ganska redo för hösten alltså, det kommer bli en fin en!

Fredrikapåvinden

Så mycket fina bilder! <3 Det gröna huset är verkligen superfint! <3 Eftersom jag denna månad inte har någon lägenhet bor jag hos mina föräldrar. Jag läser, plockar hallon, bloggar, loppisfyndar och träffar farmor. Det är skönt att vara hemma men snart åker jag till min syster i Leeds och det ska också bli skönt!

Anneli

Hemester kan vara den bästa semestern. Vilka söta toflor, vem har stickat dom? *vill ha mönster*

Svar: Tack! Jag gillar dem mycket, men de är faktiskt köpta på H&M :p Men leta på etsy, där finns jättemånga stickmönster.
lisamariesvarld.blogg.se

ISA

jag skulle säga: glastillbringare!? hehe.
tycker du verkar ha finfina sensommardagar! och så mys att jag känner igen vissa uppsalaplatser. åh <3

Svar: Ja varför inte ? :)
lisamariesvarld.blogg.se

Cecilia

Haha, näe vad heter en sån där egentligen? "Jätteburk med tappkran"? Men fin var den i alla fall! Och Mojiton var jättegod! :)

Sandra

ÄLSKAR det här inlägget. Så mycket fint och ljuvligt!